Hakkında

Makine Mühendisliği Bölümü 1978 yılında kurulmuş olup 1979 yılından itibaren Türkçe dilinde lisans eğitimine başlamıştır. 1990 ve 1995 yılları arası İngilizce ağırlıklı eğitim yapılmıştır. 1995 yılından itibaren ise tamamen İngilizce eğitime geçilmiştir. Bölümümüzün eğitim kadrosunda 8 profesör, 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 10 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bölümümüzde uzman akademisyen kadromuzla makine mühendisliği eğitimi üzerine çeşitli teorik ve pratik dersler verilmektedir. Bunun yanında bölümümüzde eğitim gören öğrencilerin çeşitli mühendislik projelerine ve yarışmalarına katılımı teşvik edilmektedir. Bu yarışmalardan bazıları Teknofest tarafından düzenlenen Efficiency Challange Elektrikli ve Hidrojenli Araç kategorileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, dört farklı kategoride roket yarışmaları (orta irtifa, yüksek irtifa, zorlu görev, dikey inişli roket), insansız su altı sistemleri yarışması, insansız hava aracı yarışması, savaşan iha yarışması ve tarımsal insansız kara aracı yarışmalarıdır. Ayrıca yurtdışında elektrikli araç ve roket yarışmalarına katılan takımlarımız da bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu takımlarda hem mühendislik becerilerini geliştirmekte hem farklı disiplinlerden öğrencilerle takım çalışmasını öğrenmekte, hem de farklı projeler geliştirmektedir. Bölüm laboratuvarlarımız eğitim süresince sıklıkla kullanılmaktadır. Son sınıf öğrencilerimize iki yarıyılda da laboratuvar dersi kapsamında çeşitli pratik eğitimler verilmektedir. Bunun yanında proje takımları da çalışmalarını laboratuvarlarımızda sürdürmektedir. Mezun olan öğrencilerimiz temel makine mühendisliği derslerinden başarılı olmuş ve en az iki bitirme projesi yapmış öğrencilerden oluşmaktadır. Mezunlarımız hem bölgemizde hem de farklı bölgelerdeki önemli şirketlerde ve kuruluşlarda çalışma imkanı elde etmektedir.