1.5 Adana Roket Takımı

1.5 ADANA ROKET TAKIMI Tanıtım Dosyası için lütfen tıklayınız.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak multidisipliner bir çalışma ile Prof. Dr. Hüseyin Akıllı danışmanlığı ve Ali Kaya kaptanlığında 30 kişilik bir ekiptir. 2018 yılında başladığımız güç roketi geliştirme projesinde emin adımlarla çalışmalara devam edilmektedir.

Bazen araştırma roketi olarak da adlandırılan Güç Roketleri (Sondaj Roketi) alt yörüngesel uçuş sırasında ölçüm yapmak ve bilimsel deneyleri gerçekleştirmek için gerekli cihazları taşıyan roketlerdir.

1.5 Adana Roket Takımlarımızın projeleri;

• Güç Roketi Tasarımı ve Üretimi

• Özgün CubeSAT Uydu Tasarımı ve Üretimi

• Özgün Katı Yakıtlı Roket Motoru Tasarımı ve Üretimi

Vizyonumuz:

·         Üniversite öğrencilerinin teknik/teknolojik projelerde yer alması ve AR-GE faaliyetleri yaparak alanında yetkin mühendislerin yetişmesini sağlayarak ülkemizi dünya çapında temsil edebilmek.

·         Gençlerde inovasyon kültürünü oluşturmak ve yaygınlaştırmak.

Misyonumuz:

·         Ulusal ve uluslararası düzeydeki roket yarışmalarında üniversitemizi tanıtmak ve başarıları ile ödüller kazanmak.

·         Kendini devamlı yenileyen ve başarısının sürekliliğini sağlayan, Türk takımlarının öncülüğünü yapabilecek bir takım haline gelmek.

·         Eğitim, bilim ve teknoloji ışığında üstün nitelikli mühendisler yetişmesine katkı vermek.

·         Her sene ekibe yeni katılan mühendislik öğrencilerine havacılık sektörünü ve roket alanında gelişmeleri tanıtarak teknolojiyi verimli kullanmaya teşvik etmek

Takımımızla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.