2019 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

ŞAMPİYON 1.5 ADANA !

Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği ‘1.5 Adana’ adlı araç, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST’te ‘Elektrikli Araç Yarışları’nda birinci oldu.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin Makine, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nde okuyan öğrencilerden oluşan Çukurova Elektromobil Takımı’nın geliştirdiği ‘1.5 Adana T4’ isimli elektrikli otomobil, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) TEKNOFEST kapsamında düzenlediği Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda rakiplerini geride bırakıp, birinciliği elde etti.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI CUMHURBAŞKANI VERDİ !

28 Elektromobil katıldığı yarışlarda şampiyonluğu Çukurova Elektromobil Takımı kazandı. Düzenlenen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.